Hoe kan ik de verkoop van een product stopzetten?

Team Boeren & Buren -

Om de verkoop van een product stop te zetten, ga je als volgt te werk:

- Ga naar je producentenaccount.

- Klik op de tab 'Catalogus' in het menu links.

- Kies de aanbieding die je uit de verkoop wilt halen en zet deze op 'niet-beschikbaar'.

Als er al bestellingen werden geplaatst door Buren voor deze aanbieding, zal er een pop-up op je scherm verschijnen.

Zodra je op de knop onderaan de pagina klikt, zal er geen enkele bestelling die al door de Buren besteld werd geannuleerd worden, maar wordt je aanbieding wel uit de lopende verkoop gehaald.

Als je toch enkele bestellingen wilt annuleren, kan je kiezen om alle bestellingen voor één specifieke Buurderij te annuleren, of die specifieke bestellingen selecteren die je in een Buuderij naar keuze wilt annuleren.

Als je een bestelling annuleert, zal je steeds de reden moeten vermelden voor de annulering van het al bestelde product. Deze informatie is verplicht. Deze reden wordt naar de Buurderij-Verantwoordelijke en naar de Buren die het product besteld hadden, gecommuniceerd.

Vervolgens zie je in de annulatieknop een overzicht van het aantal bestellingen dat je zal annuleren. Dan klik je op de knop om de annuleringen te bevestigen.

De informatie over de annulering van de bestelling en de reden wordt vermeld op:

- de bestelbon van alle betrokken Buren en de mail die hun bestelling bevestigt voor de volgende bijeenkomst.

- de leveringsbon van de Buurderij-Verantwoordelijke (per Buur en per producent)

Tenslotte vind je de geannuleerde producten ook terug op je eigen leveringsbon als producent.