België: wat is mijn netto inkomst voor een verkocht product in de Buurderij?

Team Boeren & Buren -

In bijlage van dit artikel vind je een excel bestand, waarmee je jouw totale inkomsten kan berekenen, in functie van de totaalprijs (inclusief belastingen) van je verkochte producten aan de Buren van de Buurderij.

Geef eerst in het bestand de totaalprijs van je product (inclusief belastingen) in de eerste cel aan. Kies de cel in de kolom die overeenkomt met het BTW percentage dat op het ingegeven product te betalen is.

Als bijvoorbeeld een BTW percentage van 6 % op je product van toepassing is, geef dan de totaalprijs van je product (inclusief belastingen) in de overeenkomstige cel van dit BTW percentage. Je netto inkomst voor dit product zal dan automatisch berekend worden in de tabel.

Afhankelijk van hun juridisch en fiscaal statuut brengen bepaalde Buurderij-Verantwoordelijken al dan niet de BTW in rekeningen op hun verleende dienst. De berekeningen houden rekening met de te betalen BTW op het product en op de geleverde diensten door Boeren & Buren én door de Buurderij-Verantwoordelijke. Daarom zie je twee verschillende netto inkomsten verschijnen onderaan de tabel, afhankelijk  of je Buurderij-Verantwoordelijke de BTW in rekening brengt of niet.

Opmerking: de netto inkomst van een aanbieding uit je catalogus vind je ook steeds terug als je een nieuw product in je catalogus creeërt: deze wordt steeds onder de totale prijs van je product in het grijs vermeld.

0 Opmerkingen

Artikel is gesloten voor opmerkingen.